Opbyg din golfkrop

Din golfkrop skal bygges som et hus

Hvornår og i hvilken rækkefølge de fysiske trænings parametre skal implementeres, har stor betydning for udnyttelse af det potentiale vores krop besidder fra naturens side.

 

Den fysiske træning til golf kan sidestilles med opbygningen af et hus. Først skal fundamentet laves og stå sikkert. Derefter skal væggene bygges, for til sidst at færdiggøres med tagkonstruktionen og detaljerne, som således fuldender husets funktionalitet.

 

Din krop opbygges som et hus:
Et solidt fundament er alfa omega
for en god opbygning.

 

Fundamentet kan sidestilles med den motoriske indlæring og generelle bevægelsesudvikling. Denne indlæring skabes af nervesystemet, som sørger for, at vi kan koordinere bevægelser samt være motorisk velfungerende.

 

Næste skridt er, at forbedre fleksibiliteten, idet denne er katalysatoren for alle de efterfølgende aspekter af den fysisk relaterede golftræning. Først når fleksibiliteten er oprettet til de relevante områder, kan statisk og dynamisk stabilitet forbedres. Stabilitet er særdeles vigtig, da det skaber en solid base for alle bevægelser. Læs mere om stabilitet her.

 

Når stabiliteten er oprettet kan styrketræningen påbegyndes med funktionelle bevægelsesmønstre for derigennem hurtigere at overføre bevægelserne til golfsvinget. Det er først nu huset kan bygges større og stærkere.

 

Den sidste progression i konstruktionen af huset/golfkroppen bliver udvikling af power/kraft.

 

Selvom du har bygget dit hus fornuftigt og de basale færdigheder er på plads, er det vigtigt at vedligeholde fleksibiliteten, da muskulaturen hele tiden respondere på måden, hvorpå kroppen har været brugt i de forgangne år.

 

Ethvert forsøg på at forbedre styrken og kraftudviklingen uden først at sikre en god fleksibilitet og stabilitet, vil på sigt medføre skader og det bliver således ikke et spørgsmål om hvis, men snarere hvornår huset falder sammen.

 

BOOK en LEKTION:

GolfBox login

hjælp til login

Hold 2014

Ingen nye hold i øjeblikket.

Priser 2014

Priser på træning
Priser på trackman
Priser på jern og køller
Priser på loft & lie
Priser på fit til golf

Fit til Golf Kurser

Kurser 2013
Download oversigt her

Tilbud i shoppen

Gå til tilbudssiden her

Ugens Tip

Opstilling

Din opstilling virker som fundament for dit golfsving. Er fundamentet ustabilt bliver det meget svært at opretholde stabilitet under selve svinget. For at skabe gode arbejdsbetingelser for golfsvinget ...

Læs mere her

Dansk Golf Institut

Odder Golfklub
Åkjærvej 200

8300 Odder

Mob.: 2946 3023

Tlf.:   8654 5481

cm@danskgolfinstitut.dk

Samarbejdspartnere

* Påkrævet
Facebook